Termékeink

A villányi bor nemes ajándék. Hozzájárul ünnepeink fényéhez, hírnevére külföldön is méltán büszkék lehetünk. A családunk célja, hogy e különleges kincset megőrizzük és a tradíciót majdan tovább adjuk unokáinknak. Addig is szeretettel ajánljuk fogyasztóinknak:

Tollas Tibor és felesége Hajdu Judit

 

 

Legfontosabb termékeink:

Siklósi olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay, Hárslevelű, Pinot noir, Cabernet savignon, Cuvée

boraink: Tenkes cuvée, Ördögvér

Teljes választékunk Harkányban borszaküzletünkben megtalálható.

 

Siklósi Olaszrizling
2001
Minőségi száraz fehérbor

Kiemelkedő tulajdonságai:
A Tenkes hegy Máriagyűd utáni részén termett. A szőlőre jellemző, hogy az olaszrizlingnek ezt a klónját a nagyüzemek már nem telepítik. Az ú.n. aranysárga színű olaszrizling nagyon ellenálló betegségekkel szemben, igen magas cukorfokot adó fajta, kordonos művelésű szőlő. Finom, a fajtájára jellemző illatú, sajátos a termőtáj ízét, jellegét idéző, keserű mandula ízű száraz bor.

Érdeklődjön elérhetőségeinken

 

Villányi Cuvée "Dorottya"
2000
Minőségi száraz vörösbor

Kiemelkedő tulajdonságai:
Három fajta bor házasításából született: Cabernet Sauvignon-Kékfrankos-Merlot. A Kékfrankos élénkebb savai, a Merlot bársonyos melegsége és a Cabernet szép csersavai érvényesülnek ebben az elegáns palackban.

OBI: 21-06588/2002-1

Érdeklődjön elérhetőségeinken

Villányi Cuvée "Ördögvér"
2001
Minőségi száraz vörös bor

Kiemelkedő tulajdonságai:
Három fajta bor házasításából született: Cabernet Sauvignon-Pinot Noir-Zweigelt. Bíbor vörös színével, sűrűségével, magas extrakt tartalmával, (28,4 g/l) és szesztartalmával (13,22 % v/v) méltán megérdemli az Ördögvér elnevezést, amely a harkányi gyógyvíz keletkezésének legendájához is kapcsolódik egyben. Harkány város kérésére, és a város nevének öregbítésére minden évben elkészítjük ezt a bort.
A 2001. évi 10. Szegeden megrendezésre került Országos borversenyen ezüst érmet nyert.

Érdeklődjön elérhetőségeinken